Keynotes

 

Yannick de Korte, promovendus afdeling fysiologie Radboud UMC

Het veranderende weer maakt van bouw een topsport​!
De Olympische Spelen van Tokio vonden plaats in zeer warme weersomstandigheden. In het onderzoeksproject ‘Thermo Tokyo: Beat the Heat’ hebben de Nederlandse Olympiërs van TeamNL zich hierop voorbereid op basis van een persoonlijk hitte-profiel en een op maat gemaakt advies. Hoe reageerde de Nederlandse Olympiërs op de extreem warme omstandigheden? En wat is gedaan om hen maximaal te laten presteren in de hitte van Tokio? Niet alleen topsporters krijgen het mogelijk te heet. Hoe kunnen we de kennis uit de topsport vertalen naar de werkvloer?

 

Tamara de Weijer, huisarts

Met alleen paprika kom je er niet
De combinatie fysiek zwaar werk en fors overgewicht vergroot de slechte, ervaren gezondheid van vakmensen. Een gezonde leefstijl verdient dan ook de nodige aandacht in de Bouw & Infra. Tamara de Weijer neemt je mee in haar leefstijlprogramma en kom erachter wat echt werkt.

 

 

 

Tools for Tilers een innovatieproject van Bovatin/TU Delft/ Volandis

Tegelzetters hebben te maken met een aantal grote werkuitdagingen: ze werken langdurig op de knieën, moeten veelal zelf de pakketten met tegels verplaatsen en hebben te maken met repeterende handelingen bij het zetten van tegels. Midden in coronatijd zijn 15 TU studenten in het kader van het curriculum ‘Advanced Concept Design’ gestart met de vraag een oplossing te bedenken voor de fysieke uitdagingen van de tegelzetter.

Gerard Reus, voorzitter van de Bovatin zal samen de bedenkers van de drie beste ideeën, Industrial Design-studenten Itamar Bukai, Adriaan Przespolewski en Rob Schrijen, dit project toelichten.